Kinderopvang

Kinderopvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar waarvan beide ouders werken of een opleiding volgen.

Binnen de kinderopvang werken wij op alle locaties met vaste dagritmes als het gaat om de eet-, drink-, slaap,  speel- en opruim momenten. Aan het begin van elk dagdeel wordt de planning van die ochtend of middag doorgenomen met de kinderen aan de hand van dagritmekaarten. Zo weten zij duidelijk wanneer er wat gaat gebeuren. Bij baby’tjes wordt altijd het schema van het kind zelf aangehouden, zowel voor het eten als het drinken.

Wij verzorgen kinderopvang van maandag t/m vrijdag. Hiervoor hebben wij 3 kinderdagverblijven.  Te weten Kinderopvang Dikkie Dik, Kinderopvang Minoes en Kinderopvang de Kleine Beer

  • Kinderopvang Dikkie Dik zit aan de Strijmonlaan 4, te Oudenbosch. Hier is ook onze administratie gevestigd.
  • Kinderopvang Minoes zit aan de Ruigehoek, te Oudenbosch en maakt deel uit van Integraal Kindcentrum De Regenboog.
  • Kinderopvang de Kleine Beer zit aan de Sint Annastraat te Oudenbosch, in Sterrenschool de Schittering

Ieder kind is uniek met eigen mogelijkheden en talenten. Ieder kind moet zich op een eigen manier en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ook bij de peuteropvang stimuleren wij dit door het bieden van activiteiten. We gebruiken Piramide, een VE programma (voor- en vroegschoolse educatie). Daarmee bieden wij kinderen spelenderwijs thema gebonden onderwerpen aan. U kunt bij deze thema’s denken aan de jaargetijden, kleding, eten & drinken, ziek & gezond, kleur & vorm, etc.

Onze dagen zijn ingedeeld in dagdelen. De ochtend loopt altijd van 07:00 – 12:45 uur en de middag van 12:45 – 18:15 uur.
Kinderen die naar de dagopvang komen, doen dat minimaal 2 dagdelen per week. Dit kan zijn 2 ochtenden, 2 middagen of 1 hele dag. Uiteraard kunt u meer dagdelen afnemen. Daarnaast kunt u kiezen tussen opvang inclusief of exclusief de schoolvakanties, of voor flexibele opvang.
het minimum van 2 dagdelen hanteren wij om continuïteit en kwaliteit in opvang te kunnen beiden voor de kinderen.

Interesse?

Wilt u meer weten over onze opvang en mogelijkheden? U kunt ook altijd een vrijblijvende afspraak maken om een kijkje te komen nemen en u verder te laten informeren. Er is vaak veel meer mogelijk dan u verwacht.

Bent u zwanger?? Wacht niet met inschrijven totdat uw kindje geboren is. Omdat het erg druk is in de kinderopvang, adviseren wij mensen altijd om tijdig in te schrijven zodat teleurstellingen voorkomen kunnen worden.

Heeft u interesse?  Bel 0165-320021

Kinderopvang Dikkie Dik

Kinderopvang Dikkie Dik is onze oudste locatie en is gevestigd aan de Strijmondlaan 4, te Oudenbosch. Een gebouw wat in 2001 is uitgebreid.

Op dit moment beschikt het kinderdagverblijf over 3 groepen dagopvang (0-4 jaar). Dit zijn 1 babygroep (Nijntjegroep), 1 dreumesgroep (Sprookjesboom) en 1 peutergroep (Jungle). Alle groepen zijn geopend van 07.00 tot 18.15 uur. Desgewenst tot 18.30 uur.

Het is ook mogelijk om op deze locatie peuteropvang af te nemen.

Daarnaast hebben wij de beschikking over een gezellig ingerichte tuin. Ook worden de overige ruimtes regelmatig gebruikt voor bijvoorbeeld, dansen, zingen of gymen.

Kinderopvang Minoes

Kinderdagopvang Minoes in Kindercentrum De Regenboog (naast openbare Basisschool De Regenboog aan de Ruige Hoek 10 te Oudenbosch).

In kinderopvang Minoes zitten 2 kinderdagverblijf groepen. Een verticale groep (0-4 jaar) en een peutergroep (2 -4 jaar).

Daarnaast is er een peuteropvang in gevestigd welke enkele dagdelen per week geopend is. Op deze dagdelen wordt er door onze medewerkers, waar mogelijk, een gezamenlijk programma aangeboden voor zowel de peuters van de peuteropvang als van de peuters van de dagopvang. Dit gebeurt in de ruimte van de peuters.

De peuters van Kinderopvang Minoes gaan regelmatig naar de kleuters van de Regenboog om daar gezamenlijk leuke activiteiten te doen. Op deze manier maken zij alvast kennis met de basisschool en zijn een beetje voorbereid als ze 4 jaar worden.

De kinderdagopvanggroepen van Kinderopvang Minoes zijn geopend van 07.00 – 18.15 uur. Desgewenst kan er opvang tot 18.30 uur afgenomen worden.

Kinderopvang de Kleine Beer

Kinderdagopvang de Kleine Beer is gevestigd in Sterrenschool De Schittering aan de Sint Annastraat 28 te Oudenbosch.

In kinderopvang de Kleine Beer zit 1 kinderdagverblijf groep. Dit is een verticale groep (0-4 jaar). Kinderopvang de Kleine Beer heeft een eigen ingang, waar ook BSO Orion gebruik van maakt.

De buitenruimte is afgestemd op de leeftijdsgroep. Hier maken ook de peuters van Peuteropvang de Fonkeling gebruik van.

De Kleine Beer is geopend van 07.00 – 18.15 uur. Desgewenst kan er opvang tot 18.30 uur afgenomen worden.

De kosten van Kinderopvang:

De netto kosten van de kinderopvang zijn voor iedereen anders. Dit is afhankelijk van de dagdelen welke u nodig hebt, inclusief of exclusief schoolvakanties, en uw gezamenlijk bruto jaarinkomen. Het bruto uurtarief van de dagopvang is in 2023 € 9,12, hier gaat echter kinderopvangtoeslag vanaf. Bovendien kan het voorkomen dat een kind in de dagopvang een VE verklaring krijgt van het consultatiebureau. in dat geval ontvangen wij een subsidie die wij moeten verrekenen met de facturen.
In onze rekentool kunt u altijd met uw eigen gegevens de uitrekenen wat uw bruto en uw netto kosten voor de opvang zouden zijn.

Al onze kinderopvang locaties voldoen aan de eisen zoals deze gesteld zijn voor kinderdagverblijven. Jaarlijks komt de GGD controleren of aan alle eisen die de Wet Kinderopvang stelt, wordt voldaan.

Om een goede indruk te krijgen van onze kinderopvanglocaties kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken. Tijdens deze afspraak kunt u de sfeer proeven van de kinderopvang, al uw vragen stellen en worden uw wensen en onze mogelijkheden doorgenomen.

Voor meer informatie of het maken van een intake afspraak kunt u contact opnemen via 0165-320021 menukeuze 1.