Het kind in de peuteropvang groep:

U heeft geen kinderopvang nodig, maar wil wel graag dat uw kind kennis maakt en om leert gaan met andere kinderen, dan is de peuteropvang een uitstekend alternatief.

Ieder kind is uniek met eigen mogelijkheden en talenten. Ieder kind moet zich op een eigen manier en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ook bij de peuteropvang stimuleren wij dit door het bieden van activiteiten. We gebruiken Piramide, een VVE programma (voor- en vroegschoolse educatie). Daarmee bieden wij kinderen spelenderwijs thema gebonden onderwerpen aan. U kunt bij deze thema’s denken aan de jaargetijden, kleding, eten & drinken, ziek & gezond, kleur & vorm, etc.

Op deze wijze hopen wij alle kinderen een gelijke start te bieden wanneer ze naar de basisschool gaan.

Leren in een groep is samen zijn, samen spelen, samen delen.

Binnen de peuteropvang werken wij met vaste dagritmes als het gaat om de eet-, drink- speel- en opruim momenten. Aan het begin van elk dagdeel wordt de planning van die ochtend of middag doorgenomen met de kinderen aan de hand van dagritmekaarten. Zo weten zij duidelijk wanneer er wat gaat gebeuren.

Onze peuteropvang locaties :

Wij verzorgen peuteropvang van maandag t/m vrijdag. Hiervoor hebben wij 2 peuteropvang locaties. Te weten Kinderopvang Dikkie Dik en Kinderopvang Minoes.

  • Kinderopvang Dikkie Dik zit aan de Strijmonlaan 4, te Oudenbosch. Hier is ook onze administratie gevestigd.
  • Kinderopvang Minoes zit aan de Ruigehoek, te Oudenbosch en maakt deel uit van Integraal Kindcentrum De Regenboog.

Peuteropvang bij Dikkie Dik:

Binnen kinderopvang Dikkie Dik is sinds augustus 2018 de mogelijkheid om Peuteropvang af te nemen. De kinderen van de peuteropvanggroep sluiten aan bij de bij de kinderen van de peutergroep. Naast het aanbieden van het VVE programma en piramide is er uiteraard ook gewoon tijd voor vrij spel. Op de groep is hiervoor het materiaal aanwezig, daarnaast hebben wij de beschikking over een gezellig ingerichte tuin. Ook worden de overige ruimtes regelmatig gebruikt voor bijvoorbeeld, dansen, zingen of gymen.

De tijden van de peuteropvang bij Dikkie Dik zijn:

  • In de ochtend uren brengen om 08.00 uur en ophalen om 12.45 uur
  • In de middag uren brengen om 12.45 uur en ophalen om 17.30 uur

Peuteropvang bij Minoes:

Sinds mei 2010 beschikken wij over peuteropvang Minoes. De kinderen van deze groep krijgen van onze medewerkers, waar mogelijk, een gezamenlijk programma aangeboden voor zowel de peuters van de peuteropvang als van de peuters van de dagopvang. Dit gebeurt in de ruimte van de peuteropvang. Daarnaast beschikt Minoes over een gezellige buitenruimte wordt er uiteraard ook uitgebreid aandacht geschonken aan Piramide en het VVE programma.

De peuters van peuteropvang Minoes gaan regelmatig naar de kleuters van de Regenboog om daar gezamenlijk leuke activiteiten te doen. Op deze manier maken zij alvast kennis met de basisschool en zijn een beetje voorbereid als ze 4 jaar worden.

De tijden van de peuteropvang bij Minoes zijn van maandag t/m vrijdag:

  • In de ochtend uren brengen om 08.15 uur en ophalen om 13.00 uur
  • In de middag uren brengen om 13.30 uur en ophalen om 15.45 uur (korte middag) of om 18.15 uur (lange middag)

De kosten van de Peuteropvang:

De kosten van de peuteropvang zijn voor iedereen anders. Dit is afhankelijk van uw privé situatie. Als u beiden werkt heeft u te maken met andere kosten en tegemoetkoming in kosten dan wanneer een van de beide ouders geen baan heeft. Ook kan het nog verschil maken of u vanuit het consultatiebureau een VVE-verklaring voor uw kind heeft ontvangen.
In onze rekentool kunt u uitrekenen wat uw netto maandkosten zullen zijn.
Weet u niet welke situatie voor u van toepassing is of wilt u uitleg bij de berekening, neem dan contact met ons op.

Rondleiding:

Om een goede indruk te krijgen van onze peuteropvang locaties kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken. Tijdens deze afspraak kunt u de sfeer proeven van de peuteropvang, al uw vragen stellen en worden uw wensen en onze mogelijkheden doorgenomen.Voor meer informatie of het maken van een de vrijblijvende intake afspraak kunt u contact opnemen via 0165-320021 menukeuze 1.