Goed bericht voor ouders met kinderopvangtoeslag

Onlangs hebben wij te horen gekregen dat de overheid de maximale uurtarieven waarmee zij rekent ((bovenwettelijke tarieven) voor 2023 naar boven heeft bijgesteld.Een aantal regeringspartijen vonden die verhoging nog altijd te laag. Het komt niet overeen met het inflatiecijfer. De overheid heeft dan ook besloten om de bovenwettelijke tarieven voor 2023 nogmaals bij te stellen.

  • Voor de dagopvang en peuteropvang wordt het maximale uurtarief voor 2023 € 9,12 (dit was € 8,97)
  • Voor de buitenschoolse opvang wordt het maximale uurtarief voor 2023 € 7,85 (dit was € 7,75)

Deze nieuwe verhoging betekent dus dat ouders recht hebben op meer kinderopvangtoeslag voor 2023 dan werd gedacht. Hierdoor wordt de eigen bijdrage voor ouders lager.

De kinderopvangtoeslag voor januari is inmiddels betaald.
De belastingdienst heeft het niet meer op tijd voor elkaar gekregen om met de nieuwste bovenwettelijke tarieven te rekenen. Dit betekent dat de kinderopvangtoeslag nu te laag is.

Zodra de belastingdienst de nieuwe bovenwettelijke tarieven heeft verwerkt, weten zij ook wat de daadwerkelijke kinderopvangtoeslag voor ouders gaat worden.  Ouders ontvangen bij de eerstvolgende betaling nadat deze wijziging is doorgevoerd een nabetaling over de eerder overgemaakte toeslagen in 2023. Het uitgekeerde bedrag ligt die maand eenmalig hoger.

Bekijk ook onze andere berichten

Lees al het laaste nieuws rondom kinder opvang en de dagen op Stichting Kinderopvang Oudenbosch.