Samen beleven we de dag

Samen de dag beleven op de kinderopvang, peuteropvang en BSO creëert een wereld van ontdekking en verbondenheid voor kinderen van alle leeftijden. In een stimulerende en liefdevolle omgeving kunnen ze samen spelen, leren en groeien.

Kinderopvang biedt kleintjes de kans om hun nieuwsgierigheid te verkennen, met vriendjes te leren delen en essentiële basisvaardigheden te ontwikkelen. Peuteropvang stimuleert hun ontwikkeling via thematische spelletjes en activiteiten die hun creativiteit en sociale interactie bevorderen.

Voor de oudere kinderen op de BSO wordt elke dag een avontuur, vol interessante projecten en vrije tijd om te ontspannen. Ze kunnen nieuwe hobby’s ontdekken, samenwerken aan spannende projecten en vriendschappen opbouwen.

Op elke leeftijd is het samen beleven van de dag op de opvang een waardevolle ervaring. Het biedt kinderen de kans om zich te ontwikkelen en te verkennen terwijl ze ondersteund worden door onze zorgzame pedagogische medewerkers.

activiteiten-kinderopvang-stichting-kinderopvang-oudenbosch

Activiteiten kinderopvang

Op onze kinderopvang zorgen we voor een wereld vol opwindende en leerzame activiteiten. Elke dag biedt een nieuw avontuur voor jouw kleintje, waarbij we hun nieuwsgierigheid en ontwikkeling stimuleren.

Voor onze allerkleinsten creëren we een zachte en veilige omgeving waar ze kunnen verkennen met zintuiglijke speeltjes, kleurrijke knuffels en zachte boeken. Peuters worden uitgedaagd met activiteiten die hun motorische vaardigheden verbeteren, zoals stapelen, puzzelen en bouwen.

Creativiteit wordt aangemoedigd met kleurrijke schilderijen, klei en knutselwerkjes die hun verbeeldingskracht prikkelen. Muziek en dans geven hen de mogelijkheid om zich uit te drukken en ritmes te ontdekken. Ook buitenavonturen zijn ook een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. We moedigen actief spelen aan om de fysieke ontwikkeling te ondersteunen.

Activiteiten peuteropvang

Op de peuteropvang leren kinderen spelenderwijs om samen te zijn, te spelen en te delen. Hierbij zijn onze activiteiten ontworpen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd te genieten van leerzame momenten.
Bovendien stimuleren knutselen, tekenen en bouwen hun verbeeldingskracht terwijl ze tegelijkertijd leren om hun creaties te delen en trots te zijn op hun werk. Daarnaast stimuleren buiten spelen fysieke vaardigheden en sociale interactie. Hier kunnen kinderen samen rennen, klimmen en ontdekken in een veilige omgeving. Verder bevordert samen snacken en lunchen tafelmanieren en het delen van maaltijden, terwijl verhalen en boeken voorlezen de liefde voor lezen aanmoedigt en hen meeneemt naar fantasierijke werelden.
Onze peuteropvang is niet alleen een plek waar kinderen leren, maar ook waardevolle sociale en emotionele vaardigheden opdoen. Hier kunnen ze zichzelf uitdrukken en vriendschappen opbouwen terwijl ze de wereld om hen heen ontdekken.

activiteiten-peuteropvang-stichting-kinderopvang-oudenbosch
activiteiten-BSO-stichting-kinderopvang-oudenbosch

Activiteiten buitenschoolse opvang

Op onze Buitenschoolse Opvang (BSO) creëren we niet alleen een wereld vol opwindende activiteiten waar kinderen kunnen groeien en bloeien, maar ook een omgeving waarbij bij al onze BSO-locaties naschoolse activiteiten (NSA) plaatsvinden, zoals sport en spel, koken, ontdekken, creatief bezig zijn, proefjes doen, muziek maken en dansen.

Bovendien sturen we het programma van de komende periode via het ouderportaal naar de ouders. Zo kunnen zij anticiperen op de leuke avonturen die hun kind te wachten staan. Daarnaast hechten we waarde aan transparantie en betrokkenheid van ouders bij de BSO-ervaring.

Bij de BSO bieden we niet alleen tijdens elke vakantie een dynamisch programma aan, maar stemmen we dit programma ook uiteraard af op de betreffende periode. In de zomer bijvoorbeeld, hanteren we gedurende 6 weken een specifiek thema, dat we altijd feestelijk afsluiten met een barbecue voor alle BSO-kinderen. Verder houden we altijd rekening met de seizoenen en gelegenheden om ervoor te zorgen dat onze activiteiten aansluiten bij de vakantiesfeer en memorabele ervaringen bieden voor alle kinderen op de BSO.